Wie ik ben?!

De afgelopen jaren heeft Sita Vermeulen een imposante carrière weten op te bouwen. In 2001 maakte zij een vliegende start door haar optreden in het TV programma Starmaker, waarin twaalf jonge talenten streden om een plekje in popband K-otic. Na korte tijd deel te hebben uitgemaakt van de populaire popgroep, bracht Sita in 2001 solo haar debuutalbum uit. 'Happy' was op de dag van release al goud en kwam binnen op nummer 2 in de album Top 100. 

Eind 2001 nam ze ter gelegenheid van het huwelijk van Prins Willem Alexander en Maxima het duet 'Lopen Op Het Water' op met Marco Borsato. Ook dit nummer stond wekenlang op nummer 1 in de Nederlandse charts. Daarnaast won Sita een drietal TMF awards: voor Beste Zangeres, Beste Single (‘Happy’) en Beste Videoclip (‘Happy’).

Eind 2002 stond ze hoog in de Franse hitlijsten met 'Le Chemin', een Franstalig duet met de band KYO. Deze samenwerking werd later dat jaar bekroond met een NRJ Award voor “Beste Single”. Come With Me was de titel van het tweede album van Sita, waar een aantal Franstalige liedjes op stonden, speciaal voor haar Franse fans.

Naast zangkwaliteiten bleek Sita ook over presentatietalent te beschikken.

Samen met Co Rowold presenteerde zij van 2004 t/m 2006 elke zaterdag de ochtendshow bij Jetix, The Max. Maar later ook o.a. ‘De Karaokeshow’, ‘Jetix Reporter’, ‘Dolfijn & Co’, ‘Jetix Studio’, ‘Ga voor gezond’ en ‘Jetix Fiets Make-Over’.

Naast haar drukke werkzaamheden deed zij mee aan de tweede serie van het SBS 6-programma ‘Sterren Dansen Op Het IJs’ en komt in de finale waar zij tegen Geert Hoes om de titel streed. Uiteindelijk won Sita de tweede versie van ‘Sterren Dansen Op Het IJs’ met schaatspartner Slawomir Borowiecki. En was zij te zien in de Holiday On Ice show ‘Romanza’ samen met Geert Hoes. In 2011 nam Sita plaats in de vakjury van het programma “Sterren Dansen Op Het IJs”.

Ook heeft Sita voor animatiefilms een stem ingesproken. Zo was ze een van de Dwergluiaards in de zeer succesvolle film Ice Age 2 The Meltdown en sprak en zong ze de stem van Gloria in voor de film Sunshine Barry en de Discowormen.

Sita werd het gezicht van Disney Channel en presenteerde veel kinderprogramma's samen met haar Vlaamse collega Dean. 

Ook staat Sita in 2011 voor het eerst in het theater, ze vertolkt de rol van prinses Annabel naast Geert Hoes in Klein Duimpje de musical. Na deze tour kruipt ze geregeld in de huid van diverse Sprookjesfiguren voor Sprookjesconcerten. In het theaterseizoen 2013-2014 is Sita te bewonderen als Assepoester in de gelijknamige musical met als tegenspeler Ron Link als prins. In het theaterseizoen 2015- 2016 vertolkt ze de rol van Rapunzel in Rapunzel de Musical. En in het theaterseizoen 2017- 2018 kruipt Sita in de rol van De Kleine Zeemeermin.

Naast het inzingen van jingles en haar musicalavontuur staat haar zangcarrière op een laag pitje, maar veelzijdig als Sita is, zou daar zo maar eens verandering in kunnen komen.

Twitter